Pad Thai från havet

-

Här kommer min goda fredagsmiddag som jag svängde ihop lite snabbt. Jag blev inspirerad av ett recept på Pad Thai från havet från Coop men jag gjorde om det till mitt eget. Riktigt gott!

Coop hade uppskattat rätten för fyra personer att den skulle kosta max 80 kr, så en billig middag. Jag hade dessutom hittat en påse strimlad vitkål och rivna morötter för halva priset samma morgon så halva jobbet var redan gjort.

200 g risnudlar
150 g strimlad vitkål
2 morötter, rivna eller strimlade
3-4 färska champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
2 msk fisksås
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
200 g surimisticks
Jordnötter
2 ägg
1 lime, pressad saft
Ev salt & peppar
Ev koriander ifall ni gillar det
Ev srirachamajonnäs till servering

Sätt igång en kastrull för att koka risnudlar. Strimla vitkål och champinjoner, riv morötter samt hacka vitlök. Stek i olja i en stekpanna några minuter. Häll på fisksås, soja och strösocker och blanda runt. Trasa sönder surimisticksen över stekpannan och vänd även ner de kokta risnudlarna tillsammans med jordnötterna.

Vispa äggen i en skål och gör en yta i stekpannan. Stek äggen men rör runt innan de hinner stelna och blanda ihop allt i stekpannan. Smaka av med lime, salt & peppar.

Om ni vill ha förslag på andra goda asiatiska rätter, så har jag samlat mina recept här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar