Smördegsbakelser med mascarponefyllning

-

Under påskhelgen så åt vi så gott! Oftast bara mat, men även smördegsbakelser med mascarponefyllning som jag svängde ihop. Lite godis kanske också slank ner under denna sköna vårvinterhelg.

1 förp frysta smördegsplattor
2 dl mandelspån- och pärlsockerblandning
1 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
250 g Mascarponeost
1 msk malen kardemumma (alltid godast att mortla själv)

Spritspåse och en lämplig tyll
Valfri garnering – jag hade blåbär i frysen

Ta fram smördegsplattorna så de hinner tina och sätt sedan igång ugnen på 200 grader.

Dela de fyra smördegsplattorna på hälften, så du får åtta fyrkanter. Pensla med uppvispat ägg och lägg dem sedan upp och ner på mandelspån- och pärlsockerblandningen. Lägg dem på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15-17 min. Ta ut och låt svalna.

Vispa grädden till mjuka toppar och lägg sedan ner Mascarponeost, vaniljsocker och kardemumma. Fyll en spritspåse och gör även ett litet snitt på smördegsbakelsen – bara så pass att spritspåsens tyll kommer in. Tryck in Mascarponefyllning så du känner att din bakelse blir tyngre.

Smördegsbakelser med mascarponefyllning

Avsluta med att spritsa sedan en klick på toppen så du kan fästa valfri garnering. Servera dina smördegsbakelser med mascarponefyllning tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas mjölk. Smuliga men väldigt goda!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Chorizopasta med broccoli

Gammeldags stuvade morötter

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Populära kategorier

Lämna ett svar