Potatissoppa med broccoli

-

Billig och bra mat har vi väl inte för många recept av? Helst inte ifall det innebär att man tar tillvara på något som ändå var på slutklämmen. Min broccoli som jag endast tagit några buketter ifrån började se trött ut, så då gjorde jag en potatissoppa med broccoli.

Enkelt och gott att svänga ihop en soppa och servera med gott bröd – det funkar varje vecka året om. Och en (eller flera?) vegetarisk måltid varje vecka är otroligt gott det också. Också en rätt som är enkel att göra vegansk ifall du byter ut grädde och creme fraiche till växtbaserade varianter.

En liten bukett broccoli, ta med stammen också (men stammen i betydligt mindre bitar)
2-3 potatisar
½ l vatten (vatten så att det täcker grönsakerna)
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl grädde
1 msk vetemjöl
cayennepeppar
salt
lite socker

En klick creme fraiche
Rostade solrosfrön
Gott bröd på sidan

Skala och dela potatis i mindre bitar, lägg i en kastrull för kokning. Lägg också ner broccolibuketter samt broccolistammen i mindre bitar. Lägg ner en grönsaksbuljongtärning. Låt koka en stund, så potatisen och broccolin blir mjuk, ca 10 min.

Mixa soppan och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Skaka ihop grädde och vetemjöl som en redning och häll ner i soppan, låt koka upp under omrörning. Smaksätt med kryddor.

Servera enkel och billig potatissoppa med broccoli med gott bröd på sidan. Njut av en varm känsla som sprider sig ut från magen och kanske är det här vardagen som ni också har något gott som efterrätt?

Potatissoppa med broccoli
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar