En av alla 1000 köttfärssåser

-

Jag erkänner, det är rätt sällan jag gör köttfärssås här hemma. Dels har det aldrig varit någon riktig favorit hos tjejerna (det var min absoluta favoriträtt när jag var liten!) men sen tänker jag att ni läsare vill ha andra tips. Att ni redan kan laga er köttfärssås. Men alla köttfärssåser är ju olika så här kommer en av alla 1000 köttfärssåser. Kanske twistar ni till er egen en aning nästa gång och hittar en ännu godare variant? För det här var en av mina bästa köttfärssåser!

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Ca 10 cm purjolök
Ca 500 g färs (funkar lika bra med köttfärs som med vegofärs)
1 burk Mutti hackade tomater
2 dl smaksatt creme fraiche (denna gång Coop’s Örter & Tomat)
2 msk kalvfond
Timjan
Svartpeppar

Till servering:
Valfri pasta, jag hade spagetti denna gång)
Riven parmesan

Hacka gul lök och vitlök samt slanta purjolöken. Börja med att fräsa löken några minuter först och sen purjolök och vitlök någon enstaka minut (om vitlöken får steka för länge riskerar den att bli besk). Lägg löken åt sidan. Lägg i färsen så den får fräsa några minuter innan du häller tillbaka den stekta löken.

Tillsätt hackade tomater och även smaksatt creme fraiche. Tillsätt även buljong eller fond och låt sedan din köttfärssås puttra. Om den börjar bli torr så är det bara att tillsätta lite vatten. Köttfärssåsen blir godare om den får puttra länge. Rör om då och då.

En av alla 1000 köttfärssåser

Koka valfri pasta när det börjar närma sig servering. Lägg upp pasta och sedan köttfärssås i snygga tallrikar (vi äter även vanlig husmanskost med ögonen, så tillägna gärna en snygg-tanke på maten varje dag). Strö riven parmesan på toppen och kanske även ett par drag med pepparkvarnen. Gillar ni ketchup så kör på det också!

Såå gott med husmanskost! Och som sagt, detta är bara en av alla 1000 köttfärssåser, så gör den du tycker bäst om!

Och såklart funkar den finfint i matlådan om det skulle bli några rester över.

En av alla 1000 köttfärssåser
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar