Tsatsiki och rostat bröd som tilltugg

-

I mitt liv just nu så kan antalet deltagare vid middagsbordet ändras från ena stunden till den andra. Det kunde vara så när barnen var små också – helt plötsligt så skulle någon liten kompis stanna kvar för att äta middag. Idag är det också någon kompis som kan stanna kvar för att äta, men idag är mina barn och deras kompisar nästan vuxna istället. För att dryga ut den middagsrätt jag hade planerat, så kan jag lägga till en lättare rätt. Som att ställa fram tsatsiki och rostat bröd som tilltugg.

Det funkar att ställa fram till spagetti och köttfärssås, till fläskpannkaka och till fredagsmyset. Och helt plötsligt, utan någon större ansträngning, så räcker maten till alla runt bordet.

Ca 1,5 dl creme fraiche
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Olivolja

Rostad franska att lägga tsatsikin på

Mät upp creme fraiche i en skål. Riv gurkan och blanda ner tillsammans med finhackad vitlök. Smaksätt med salt, peppar samt olivolja.

Rosta bröd (eller helt smörstekt surdegsbröd ifall du har det hemma) och skär dem i snygga trekanter. Ställ fram på bordet och du kommer att se att alla hugger in.

Tsatsiki och rostat bröd som tilltugg

Tsatsiki och rostat bröd som tilltugg
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Lämna ett svar