Ett göttigt fredagstilltugg inför imorgon kommer här. Det låter kanske lite konstigt att äta stekta ägg med yoghurt, men det var faktiskt väldigt gott! Halva grejen är också att ha ett gott (surdegs) bröd att skopa upp maten med.
Och ja, det kommer att bli kladdigt, så det är inget att göra på första daten, men när du kan känna dig avslappnad med ditt sällskap så rocka loss!
Inspirationen fick jag från Vendela på Instagram – om du gillar asiatisk mat så är det absolut ett konto du ska följa.
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Färsk spenat, ett par nävar
1 fint strimlad morot
Salt & peppar
1 ägg per person
Valfri naturell yoghurt, jag hade rysk yoghurt hemma
Rostade sesamfrön
Chiliflakes
Ett gott bröd skuret i skivor
Hacka lök och vitlök och stek först löken i olja. Lägg ner vitlöken och fräs ca 1 minut. Blanda runt och lägg ner både spenat och strimlad morot. Låt fräsa så spenaten tappar i storlek och moroten börjar bli lite tillagad.
Ta fram ett snyggt fat och lägg ett par stora skedar yoghurt på fatet. Smeta ut till en större ring men fortfarande ganska tjockt lager. Lägg på spenatblandningen ovanpå yoghurten och smaksätt med salt & peppar.

Stek ett ägg till varje person och behåll gulan rinnande (om ni gillar det förstås, annars kan ni steka lite till). Lägg på äggen ovanpå spenatblandningen och toppa sedan ditt fat med rostade sesamfrön och chiliflakes.
Smörstek ditt bröd och dela brödskivorna i breda bitar, ca 2 cm, och lägg på sidan. Använd sedan brödet för att skopa upp av yoghurt, spenat och ägg i samma tugga.
