När jag var och handlade senast så hittade jag en burk Labneh på kort-datum-hyllan. Det är en röra från mellanöstern, en yoghurt med smak av vitlök och mynta. En perfekt röra för att göra ett gojsigt tilltugg närmare helgen. Det blev onsdag och lillördag och jag fick inspiration av Julia Thielen för att sno ihop en tallrik pocherade ägg med labneh att skopa upp tillsammans med ett glas vin.
1 burk Zeinas Labneh
0,5 zucchini
1 rödlök
1 tomat
Ev ruccola eller spenat
Salt & peppar
2 st ägg att pochera
Ett gott bröd
Skiva upp brödet och smörstek det i en stekpanna. Lägg åt sidan.
Skiva zucchini tunt på en mandolin, hacka rödlöken och dela tomaten i mindre bitar. Stek i smör. Lägg ner ruccola eller spenat det sista du gör, så det bara få bli lite varmt.
Pochera dina ägg genom att knäcka ner dem i sjudande vatten. Rör vattnet så äggen inte fastnar i botten. Pochera bara tills vitan stelnat, du kommer att vilja ha en lös gula i ditt ägg.
Ta fram ett snyggt fat eller tallrik och smeta ut labneh. Antingen om du och dina gäster vill dela från ett fat, eller om du lägger upp så alla får varsin assiett. Lägg på zucchiniröran ovanpå och lägg pocherade ägg högst upp. Toppa med salt & peppar. Ställ fram för servering.
När du och dina gäster sitter runt bordet så skär du ett snitt i äggen så gulan rinner ut och nu är det bara att skopa upp med hjälp av brödet.
Kladdigt? Ja. Gott? Ja. Om man skrattar medan man äter? Ja. Om man äter tills det är helt slut på tallriken? Ja.