Chèvresnittar med rödlöksmarmelad

-

Tilltugg är ett av det godaste som finns tycker jag. Små tilltugg som oftast (alltid?) är väldigt delikata. Mycket smak på liten yta kan man också uttrycka det som. Det är också anledningen till att jag hellre tar en förrätt istället för en efterrätt – i de fall jag måste välja. Helst väljer jag tre rätter om det är möjligt. Men tilltugg skulle vi prata om. Här kommer riktigt goda chèvresnittar med rödlöksmarmelad som jag gjorde häromkvällen.

Perfekt tilltugg till ett glas bubbel som välkomstmat, men för mig blev det tilltugg till en av mina fredagsdrinkar. Funkar alldeles utmärkt att bara äta tilltugg och inget annat, helst tillsammans med nära och kära på en inglasad balkong.

Rödlöksmarmelad

1 rödlök
Ca 1 msk olja
Ca 1 msk smör
1 tsk balsamvinäger
0,5-1 msk honung

Börja med rödlöksmarmeladen (som också går att göra dagen eller dagar innan servering). Skiva rödlöken tunt och stek tillsammans med både olja och smör tills den blir mjuk. Tillsätt både balsamvinäger och honung och låt koka ihop. Ställ åt sidan.

Chèvresnittar

Smördeg, jag använde färsk smördeg på rulle
Chèvreost, jag hade Soignon getost på en ganska smal rulle
Ägg för att pensla med
Färsk rosmarin
Rostade solrosfrön eller pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva chevre i ca 0,5 cm breda skivor och lägg på smördegen (lägg på osten och skär sedan lagom stora fyrkanter utifrån ostens storlek). Pensla smördegen och sätt in i ugnen ca 10-12 min.

Ta ut plåten och lägg över chèvresnittarna på snygga tallrikar eller ett uppläggningsfat. Pimpa snittarna med rödlöksmarmelad, hackad färsk rosmarin samt rostade solrosfrön.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar