Kyckling och gnocchi i gräddig parmesansås

-

Kyckling och gnocchi i gräddig parmesansås bjöd jag Daniel på häromkvällen och middagen fick tummen upp! Det var torsdag och jag hade tid att trolla ihop en lyxig vardagsrätt, som såklart passar alldeles utmärkt vilken dag i veckan som helst! Inspirationen fick jag från Emilias matinspo på Instagram.

Vi äter mest vegetarisk mat här hemma även om vi äter all sorts mat, så ibland blir det kött även här. Men då jag lagar mat med kött i, så har köttet sällan huvudrollen. Som i den här rätten, där jag har med kyckling, men Daniel och jag delar på en kycklingfilé. Det känns kanske lite men det är såklart valfritt hur mycket kyckling man lägger till. Jag tycker att det funkar fint att ha kött som en biroll i sammanhanget.

1 kycklingfilé i mindre bitar
Citronpeppar & salt
Ev chili
5-6 färska champinjoner

1 paket färdig gnocchi
25 g smör
Salt

30 g smör
1,5 msk vetemjöl
1-2 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Skal & saft från 0,5 citron
Salt & peppar

Till servering:
Sallad
Riven parmesan

Börja med att steka kycklingbitarna, krydda med citronpeppar och salt. Tillsätt skivade champinjoner mot slutet av stekningen. När kycklingen är stekt så lägger du den åt sidan.

Fortsätt att steka gnocchi i stekpannan, använd smör så de får en god krispig yta. Lägg åt sidan.

Kyckling och gnocchi i gräddig parmesansås

Smält smör i stekpannan och tillsätt vetemjöl. Vispa ut vetemjölet och tillsätt mjölk lite i taget tills såsen blir lagom tjock. Tillsätt sedan grädde och vispa in det tillsammans med riven parmesan samt skal och saft från en halv citron. Smaka av med salt & peppar. Lägg ner både kyckling, champinjoner och gnocchi och blanda om. Låt kyckling och gnocchi bli varmt.

Kyckling och gnocchi i gräddig parmesansås

Servering på ett vackert fat

Ta fram ett stort fat och lägg ut sallad i botten. Lägg ut gnocchiröran ovanpå och toppa sedan med mera riven parmesan. Toppa även med lite chili ifall ni gillar (jag var så glad då jag kunde använda en första chili från det vi odlat i sommar). Ställ fram fatet mitt på bordet och låt gästerna ta för sig.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar