Augusti 2023

-

En ny månad är över och vi kan väl också säga att sommaren är över för i år? Visst kan det vara fina dagar även i september, men de blir ändå inte lika som en sommardag i juli. Vissa tycker att det är deprimerande att sommaren är slut, vissa tar dagen som den kommer och uppskattar att få krypa in under en filt, tända ljus och slappna av på ett annat sätt. Jag tillhör den senare gruppen och väljer att se ljuset i alla årstider. Men först – en blick i backspegeln på augusti 2023.

Augusti var den månad då Daniel hade semester och som vi också tog oss iväg hemifrån. Det blev både till Funäsdalen och vår lägenhet för att städa inför slutsamrådet, det blev flera Kilimanjaro-träffar och det blev en resa till Italien. Mycket på kort tid, men det är lite så Daniel och jag trivs.

På Daniels sista semesterdag så fick vi också godkänt på slutsamrådet och vi kan därmed flytta in. Yippie! (se rubriken längst ner)

Men bloggen då? Vilket inlägg gillade ni bäst och vilka vill jag själv promota en gång till? Månadens förstaplats blev Sega citronrutor med blåbär. En otroligt god kaka som går att baka året runt!

Sega citronrutor med blåbär

Andraplatsen i augusti 2023 blev Hamburgertacos i tortillabröd. En perfekt rätt att äta med händerna och som alla gillar!

Hamburgertacos i tortillabröd

Andra goda inlägg

Jag vill pusha för ett par väldigt enkla och goda inlägg som behövs nu när vardagen har satt igång på riktigt. Tiden räcker kanske inte riktigt till men jag tycker att man kan äta bra ändå.

Som att laga en stor form Pasta- och tacogratäng. Middag till hela familjen och sen ett antal matlådor på köpet.

Pasta- och tacogratäng

Även Enkla fläskkotletter i ugnen är bra. Det tar lite tid, men det är enkelt att laga mycket mat och på så sätt underlätta andra dagar.

Middag i Viste

Eller om ni ska få hem folk och vill bjuda på snittar och bubbel? Gör då dessa Chèvresnittar med rödlöksmarmelad. Så goda!

Chèvresnittar med rödlöksmarmelad

Som efterrätt sen, så kan ni förbereda Lemon Posset och ha redo i kylen. Bara lite pimp så är efterrätten klar! Citron är också så fräscht att servera som efterrätt!

Lemon posset

Fika-tips?

Mitt bästa fikatips under augusti 2023 får bli två inlägg. Dels vanliga hederliga Chokladbollar fast med brynt smör. Alltså otroligt goda! Sen vill jag också tipsa om Svartvinbärskolagrottor. Klassiska kolakakor fast runda och med smak av svarta vinbär. Jättegott verkligen! Svartvinbärssylt förresten – också jättegott!

Lägenheten då?

Men hallå? Lägenheten då? Hur gick det med den? Jodå, kommunen gav oss ett interimistiskt slutbesked vilket innebär att vi får flytta in och bo i lägenheten och sen fortsätta jobba med det som saknas. Såå skönt att äntligen få flytta in!

Emelie säkrade firandet med en flaska bubbel och vi skålade tillsammans till middagen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar