Saffranspasta med räkor

-

Nu är det oktober och då får man väl officiellt börja flörta med julen? Jag vet att vissa börjar redan i september, men det känns lite väl tidigt. Så en förvarning från mig, det kommer att smyga sig in julinspirerande smaker här framöver. Först ut en saffranspasta med räkor som vi ätit ikväll. En god pasta och Daniel ser redan fram emot matlådan imorgon.

Valfri pasta för fyra personer
1 röd eller gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 stora tomater eller ett gäng cocktailtomater
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 paket saffran
Ev chili eller chiliflakes
Räkor, jag hade en burk räkor från min butik, ca 170 g avrunnen vikt
Salt & peppar

Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka lök och vitlök och lägg i stekpannan för att fräsa några minuter. Fyll på med hackad tomater och låt den puttra med ett par minuter till. Ev chili om du gillar starkare mat.

Fortsätt med grädde, creme fraiche, saffran och dill. Låt puttra tills pastan är klar. Häll av räkorna och hacka dem lite snabbt, vänd ner dem i saffransåsen (de ska bara bli varma) och sen pastan. Vänd runt så du får pastasås runt all pasta och smaksätt sedan med salt och peppar.

Ställ fram hela pannan mitt på bordet och låt alla ta för sig. Gott också med någon fräsch sallad på sidan, jag tog färsk spenat.

Och, om det skulle bli någon mat över, så passar den utmärkt som matlåda till dagen efter.

Saffranspasta med räkor
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar