September 2023

-

Då var det dags att säga hej då till september 2023 och blicka in i nästa månad, min månad faktiskt då jag fyller år i slutet. Men först september. Det har varit en händelserik månad, som vanligt i mitt liv. Jag gör nog aldrig något på halvfart tror jag.

Mer än löpningen nu för tiden, som har stannat av helt pga min knäskada. Jag är fortfarande inte smärtfri utan haltar varje dag. Jag tog kontakt med en sjukgymnast förra veckan och har tränat enligt schema sedan dess. Uppföljning nu på torsdag utan att jag upplever att det blivit något bättre. Jaja – nu ska jag sluta gnälla! Vi ska ju prata blogg här.

Vinnare i september

En väldigt ohotad vinnare i september 2023 är hamburgertacos i tortillabröd. Riktigt goda tilltugg som är ett mellanting på hamburgare och tacos. Funkar vilken dag i veckan som helst. Har ni inte testat dem så gör det! Ingen i familjen kommer att bli besviken!

Hamburgertacos i tortillabröd

Andra favoriter från september

Andra blogginlägg som är värda att nämna en andra gång är dessa, helt utan inbördes ordning.

Årets svampsäsong är något utöver det vanliga vad jag läst i sociala medier. Vi har endast ett litet ställe med rödgul trumpetsvamp som även andra känner till, så jag har har inte plockat så mycket tyvärr. Men vi fick ihop till en pizza med rödgul trumpetsvamp under september, den var riktigt god!

Även kantarelltoasten med tryffelmajo är ju svårslagen i svampväg. Testa gärna även om ni måste köpa kantarellerna i butik.

Jag vill även nämna mina Västerbottensostkrustader som tilltugg. Att ställa fram en tallrik med krustader tillsammans med ett glas bubbel kan inte bli annat än succé!

Klassiska rätter

Bland de mera klassiska rätterna så vill jag lyfta fram Rimmad torskfilé med tournerad potatis och Sandefjordsås. Var och en är väldigt enkla men tillsammans skapar de magi på tallriken. Till nästa helg eller varför inte till nästa gästmiddag (eller kanske nyår?).

Jag passar också på att slänga in gammeldags stuvade morötter som är en klassiker från när jag var liten. Jag var kanske inte så förtjust i dem då, men i vuxen ålder så är det jättegott!

För att inte tala om hemmagjord bearnaisesås, denna gång la jag till rostad vitlök i såsen och det blev precis så gott som jag ville att det skulle bli. Mums!

Sött på slutet

Visst vill vi väl ha lite sött på slutet? Om det sedan är en chokladkaka med zucchini som ställs fram på bordet så kommer alla att bli nöjda, det lovar jag! Och nej, den smakar inte zucchini.

Eller om vi tänker på något sött i dryckesväg så måste jag få slå ett slag för min kanelbulledrink. Det är ju kanelbullens dag nu på onsdag 4:e oktober, så denna vecka är väldigt passande att maxa kanelbullesmaken.

Slut för idag

Nu kan vi till slut säga Tack september 2023, för att du levererade en väldigt bra månad till oss. Omslagsbilden är från Rögrinna gård som vi besökte under Skördefesten 2023. Jag ser fram emot att tampas med oktober månad istället – låt oss göra något gott även av den månaden.

Rögrinna gård
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar