Pizza med rödgul trumpetsvamp

-

Vi har ett svampställe som vi återkommer till år efter år. Det känns så kul att ha ett eget ställe – även om vi inte är de enda som känner till det. I fredags, när Daniel stängde locket på jobbdatorn, så tog jag med honom till vårt ställe och började leta svamp. Efter en stunds letande hittade vi en del, alldeles lagom för att kunna göra pizza med rödgul trumpetsvamp till middag. Och vilken middag sen – såå gott!

Perfekt för en lyxig fredagsmiddag (eller varför inte lillördag?). Har ni plockat svampen innan (eller köpt i matbutiken) så är det en snabb middag med mycket smak.

Butikens färdiga pizzadeg (eller hemmagjord är alltid bäst!)
Creme fraiche eller Ricotta för en ljus botten
Riven ost – här blev det en blanding av Port Salut och Prästost
Hyvlad zucchini
Färska tomater
Mozzarella
Förvälld rödgul trumpetsvamp (lika god som kantareller)
Oregano eller annan pizzakrydda

Sätt igång ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Bred ut pizzadegen och bred sedan ett lager creme fraiche (eller ricotta) över botten. Fortsätt med riven ost över hela. Hyvla zucchini riktigt tunt (gärna mandolin) och lägg ut i ett snyggt mönster. Fortsätt med skivade tomater och skivad mozzarella. Sätt in i ugnen tills pizzan nästan är klar.

Ta ut och bred ut din förvällda svamp på toppen. Sätt in i ugnen igen, så svampen hinner bli varm. Ta ut pizzan och krydda med oregano eller annan pizzakrydda. Även gott om du har färsk ruccola att lägga på.

Skär upp i bitar och servera! Njut av höstens smaker på din pizza med rödgul trumpetsvamp tillsammans med nära och kära!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar