Köttfärslimpa, en smidig middag till många

-

För att hålla våra matkostnader på en rimlig nivå så brukar jag bland annat spana in veckans erbjudanden i min butik. Förra veckan hade de bra pris på blandfärs och jag tänkte genast på köttfärslimpa, en smidig middag till många. Om man inte är så många runt middagsbordet, så är den också utmärkt som matlåda i några dagar. Det är en klassiker som hängt med hela mitt liv. Jag lagar den inte så ofta, men det är alltid gott!

So here it comes, min variant på köttfärslimpa.

400 g blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 tsk oregano
1 1/2 tsk salt
1 1/2 kryddmått svartpeppar
ca 1 msk råriven gul lök eller ca 2 msk finhackad fräst lök
Pesto Rosso eller finstrimlade soltorkade tomater
Ev. 1 paket bacon

Mät upp och blanda havregryn med potatismjöl i en bunke. Häll ner mjölk/vatten och rör om – låt stå åtminstone 10 min, så det hinner svälla. Under tiden hinner du riva din lök och ta med ner i smeten. Här kan du också blanda ner ägg, salt, peppar, oregano och pesto rosso.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Fyll på bunken med blandfärs och rör sönder blandfärsen. Rör inte för mycket bara, då köttfärs kan blir trådigt av för mycket rörande. Skopa upp så det blir en limpa alternativt två lite mindre limpor. Ifall du gillar bacon, så lägg ett lager högst upp. Förutom att det blir godare, så gör det också att limpan håller ihop bättre.

Köttfärslimpa, en smidig middag till många

Grädda i ca 30 minuter (längre om du kör större limpor – men det är bara att skära i limpan så ser du om den är genomgräddad). Servera din köttfärslimpa med potatismos och rårörda lingon. Gärna en god sallad på sidan och du kanske gillar pressgurka? Jag gjorde också en egen brunsås som jag serverade till. Alltså så gott med vanlig husmanskost ändå.

Köttfärslimpa, en smidig middag till många
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar