Hemmagjord brunsås

-

Det slog mig häromdagen att jag aldrig bloggat om hemmagjord brunsås. Det känns så självklart att man gör egen brunsås så jag har helt enkelt inte tänkt på det. Men det klart att det behövs ett recept även för de enkla grejorna i köket.

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vätska (grönsaksspad, steksky, vatten)
0,5 kött- eller grönsaksbuljongtärning
2-3 msk grädde
1-2 tsk soja
Salt & peppar

Sätt en kastrull och smält smöret. Vispa ner mjölet och späd med vätska lite i taget. Låt koka 3-5 min och smaksätt sedan med grädde, soja, salt och peppar.

Servera hemmagjord brunsås till köttfärslimpa, pasta med köttbullar eller till nästa köttbit. Så enkelt och så mycket godare än alla pulverpåsar som man kan köpa.

Köttfärslimpa, en smidig middag till många
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Lämna ett svar