Muffins är ju gott alltså! Och lite höst över att baka muffins? Well, jag passar på att bjuda på en lite matigare muffins. Banan- och chokladmuffins är precis så goda som de låter och passar utmärkt både till mellanmål och helgfika.
2 dl socker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50 g choklad (jag brukar använda Odense chokladknappar från bakhyllan)
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och ställa ut ca 12 stadiga muffinsformar. Jag valde mina i silikon, vilka håller formen väldigt bra!
Vispa samman socker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hackad choklad/chokladknappar. Blanda ihop till en smet och fyll formarna upp till 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.
Ta ut plåten ur ugnen och åt dina banan- och chokladmuffins svalna innan du festar loss tillsammans med ett glas mjölk. Så gott!