Banan- och chokladmuffins

-

Muffins är ju gott alltså! Och lite höst över att baka muffins? Well, jag passar på att bjuda på en lite matigare muffins. Banan- och chokladmuffins är precis så goda som de låter och passar utmärkt både till mellanmål och helgfika.

2 dl socker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50 g choklad (jag brukar använda Odense chokladknappar från bakhyllan)

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och ställa ut ca 12 stadiga muffinsformar. Jag valde mina i silikon, vilka håller formen väldigt bra!

Vispa samman socker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hackad choklad/chokladknappar. Blanda ihop till en smet och fyll formarna upp till 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Ta ut plåten ur ugnen och åt dina banan- och chokladmuffins svalna innan du festar loss tillsammans med ett glas mjölk. Så gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar