Min nya kollega Kristina kom med ett alldeles ypperligt gott tips. Att skiva din butternutpumpa och använda smörstekt pumpa som tilltugg. Jag kan erkänna att jag kände mig lite skeptisk först (jag har inte ätit så mycket pumpa) men jag blev positivt överraskad. Så testa nästa gång du har en pumpa hemma. Det kan också vara ett sätt att ta vara på den lilla bit som kanske blev över.
1 bit Butternutpumpa
Smör att steka i (växtbaserat för ett veganskt tilltugg)
Salt & peppar
Skala pumpan och skär skivor ca 0,5 cm tjocka. Värm en stekpanna och lägg i smör. Stek pumpaskivorna på medelvärme, så de blir mjuka men ändå får en gräddad yta. Lägg upp på en tallrik och strö över lite salt och peppar. Låt svalna något och hugg in på smörstekt pumpa som tilltugg! Antingen som ett nyttigare snacks i TV-soffan eller som en del på middagsbordet. Båda delarna funkar alldeles utmärkt.