Julafton 2023

-

En sen Uppesittarkväll igår och en skön (men kanske lite för kort) sömn natten till julafton 2023. Ingen vinst igår men jag har ju vinst i kärlek istället! Och även vinst i vår fina lägenhet i Viste, Funäsdalen. Första julen på plats och vi trivs så himla bra!

Uppesittarkväll i Viste

Julafton 2023

En snörik jul i år och vi har faktiskt åkt längdskidor en gång hittills. Det brukar inte ens ske en gång per år, så att det redan har hänt en gång skvallrar kanske om en förändring? Vi har så himla nära till skidspåret, så vi har inget att skylla på heller (så jag slog till och köpte säsongskort för längdspåren. I år ska jag åka längdskidor). 100 m från parkeringen (där skidorna ligger i bilen) och vi är på spåret. Ett bakslag dock. Efter en dryg km så lossnade belaget på mina gamla (drygt 20 år) skidor och jag fick vända hemåt igen.

Daniel blev om möjligt ännu mera peppad, så han gjorde slag i saken och vi åkte till Bruksvallarna Sportcenter för att prova ut längdskidutrustning till honom. Efter att ha fått provåkt ett par olika skidor så hittade han det skidpaket han var ute efter. Jag tog med min trasiga skida och undrade om det gick att limma dit belaget men nej. Försäljaren tyckte dock att det var intressant – att belaget i sin helhet lossnat från skidan. Händer väldigt sällan! Jag köpte dock ett par andra begagnade skidor, som passade mig och mina pjäxor.

Men dagen började inte med skidköp, utan den började hemma med att Daniel kokade risgrynsgröt, jag skar upp av den griljerade skinkan och Saga kom hem för att mysa med oss. En god frukost som fick sällskap av nya Jul med Astrid Lindgren. En timme fina klipp från alla Astrids barnfilmer.

Julafton 2023

Frukosten följdes av julklappsutdelning framför (den digitala) brasan på övervåningen. Vi saknar sista godkännandet från sotaren – sen ska vi elda i kaminen på riktigt! Flest julklappar till Saga (förstås) men även vi fick någon enstaka. Sen var det dags för Saga att åka på jobbet. Vi har dock sparat några julklappar till kvällens julklappsutdelning. Saga och Vilde kommer nämligen över igen när Saga slutat jobba på Fjällnäs.

Efter skidköpet så åkte vi hem till Kalle Anka, till ett julbord med bara goda grejor och en skön julaftonskväll. I vårt nya paradis.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar