Då jag är vi vårt andra hem, i Viste Funäsdalen, så bloggar jag såklart varje dag också. Jag har inte lika mycket ingredienser att leka med dock, så det blir ofta lite lättare rätter med färre ingredienser. Och när man är på annan ort, så är det enkelt att unna sig lite godare av det mesta, eller hur? Därför svängde jag ihop dessa jordnötsrutor med choklad till dagens eftermiddagskaffe. Jag åt inte upp alla själv, utan bjöd fem hantverkare som är i vårt område och pysslar på.
Det är ett enkelt recept och det ska inte gräddas, så ett perfekt recept att göra tillsammans med lite mindre barn. Huvudsaken att det står en förälder med vid spisen.
1 burk jordnötssmör, 350 g
2 dl ljus sirap
1 dl socker
0,5 tsk salt
Ca 5 dl rice crispies
Ev 0,5 dl riven kokos
150 g mörk choklad
Mät upp jordnötssmör, sirap, socker och salt i en kastrull och sätt igång den på svag värme. Rör i kastrullen (det bränner lätt om ni har för varm platta) tills sockerkristallerna har löst sig.
Dra kastrullen åt sidan och häll i rice crispies samt riven kokos. Rör om och bred sedan ut i en bakplåtspappersklädd form.

Smält choklad över ett vattenbad och bred sedan över den smälta chokladen i ett jämnt lager (jag glömde riven kokos i själva kakan, så jag strödde riven kokos ovanpå chokladen istället. Valfritt hur ni vill göra). Ställ hela formen kallt så allt stelnar ihop. Skär sedan snygga bitar och bjud dina jordnötsrutor med choklad till eftermiddagskaffet.


