Yakiniku med japansk kålsallad

-

Som ni vet så tycker jag väldigt mycket om asiatiska smaker och skulle eventuellt kunna leva på det? Skämt åsido, men när jag får välja så drar jag definitivt åt det hållet. När det sedan är bra pris på lövbiff i butiken, så brukar jag slå till. Det är så gott att laga Yakiniku på just lövbiff tycker jag.

En perfekt rätt som går att förbereda ett par timmar i förväg och passar utmärkt som avslappnad fredagsmiddag eller middag senare i helgen. Mums bara!

Yakiniku

Ca 400 g lövbiff (eller annat liknande kött)
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk finriven färsk ingefära
1,5 dl japansk soja
3 msk mirin (går att ersätta med risvinäger, vilket jag gjorde)
2 msk strösocker
Ca 2 tsk sambal oelek

Skär köttet i tunna strimlor, det är enklast ifall köttet är halvfryst. Blanda alla ingredienser i en bunke och lägg ner köttet – låt det marinera i åtminstone en timme.

Japansk kålsallad

Ca 250 g spetskål eller vitkål
1 riven morot
2 dl smetana
2 msk soja
1 msk sesamolja
Ev färsk koriander

Blanda ihop smetana, soja och sesamolja. Riv moroten och skär kål i tunna strimlor. Blanda ihop och smaka av. Tillsätt ev färsk koriander. Ställ åt sidan tills det är dags för servering.

Japansk kålsallad

Till servering:
Jasminris
Rostade sesamfrön
Salladslök eller purjolök

Sätt igång riskastrullen och starta en stekpanna. Lägg ner lite av köttet i taget och låt marinaden nästan helt koka bort. Lägg åt sidan och stek nästa laddning.

Yakiniku

Servera din yakiniku med japansk kålsallad och med jasminris på sidan. Strössla på med både rostade sesamfrön och salladslök eller purjolök. Såå gott!

Yakiniku med japansk kålsallad
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar