Februari 2024

-

Vi har sedan ett par dagar passerat ny-månads-strecket och vi är inne i mars månad. En av årets bästa månader i Jämtland, då vårvintern är här! Då ljuset definitivt har återvänt och solens strålar värmer skönt i snösoffan. Det allra allra bästa, om man får önska, är om det är minusgrader på natten men någon plusgrad på dagen – det är perfekt! Men innan vi går in i mars månad fullt ut så tar vi en titt i backspegeln för februari 2024.

För mig var februari en rätt tuff månad i att försöka producera nytt material här på bloggen. Jag vill ju egentligen vara a jour med nyheter och laga vanlig mat men ändå ge er uppslag på andra smaksättningar. Men när livet är fullt upp så har jag varit tvungen att prioritera lite vilket har gjort att jag gått den lite enkla vägen och valt mera kött än vad jag gör en vanlig månad. Så får det bli ibland, jag vill egentligen tillbaka till mera grönt i min vardag. Så vad gjorde jag då för gott förra månaden? Jo, en hel massa, som vanligt!

Marry Me Kyckling

Jag börjar med februari månads trend, MarryMe-kyckling till Alla hjärtans dag. En rätt som är så god så ryktet säger att den som sitter på andra sidan bordet kommer att gå ner på knä och fria till dig. Först valde jag att testa måltiden med kycklingfilé men sen gjorde även samma smaksättning i en kycklingfärslasagne. Väldigt gott oavsett!

MarryMe kycklinglasagne

Och när vi ändå är inne på kyckling-spåret, så vill jag tipsa om min Orange Chicken. En riktigt god rätt att svänga ihop till helgen. Och helt rätt att passa på medan apelsinerna är i säsong och som allra godast!

Orange chicken som kärleksmiddag
Jag gillar att använda svensk purjolök som garnering, men kanske är det snyggare med salladslök? Valfritt vad du väljer

Ok, bara en god kycklingrätt till. Min kycklinggryta med dadlar var också riktigt god, så jag vill inte glömma att nämna den. Kanske inte så god så någon vill gifta sig men å andra sidan vill du ju inte gifta dig med alla som du delar bord med heller?

Kycklinggryta med dadlar

Räkpasta och Tuna melt

Om vi fortsätter på goda rätter att servera som fredagsmys eller som lättare rätt i helgen så måste jag få tipsa om min goda räkpasta. Sväng ihop och servera i snygga tallrikar. Tända ljus och något gott i glaset så är lördagskvällen komplett!

Lördagens räkpasta

Jättegoda Tuna melt-mackor svänger in lite på samma spår. Helgmat att svänga ihop till hungriga sportlovslediga barn eller som matigt mellanmål på eftermiddagen (vi äter ofta sen frukost på helgerna och vill därför ha något litet men ändå stadigt framåt 14-tiden då det känns alldeles för långt till middagen. Då är en Tuna melt-macka perfekt!)

Sunday toast - Tuna melt

Egg McMuffin och Potatisbullesnacks

Vi avslutar tillbakablicken med att servera hemmagjord Egg McMuffin (mycket godare och mycket mera mat än sin namne) som förmodligen kommer att bli barnens nya favorit!

Egg McMuffin till frukost

Även mina potatisbullesnacks funkar som matig mellis alternativt, och det är mitt tips, är att bjuda på dem som snacks till fördrinken. Så goda, så gör några fler än vad du först tänkte, för de kommer garanterat att gå åt.

Potatisbullesnacks

Och till sist Sagas goda nattjästa frallor. Jag åt dem och tyckte att de var helt ljuvliga, så jag har som plan att baka dem väldigt snart igen.

Nattjästa frallor
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar