Min kollega Annica brukar ha med sig fröknäcke till jobbet ibland och det är med längtansfyllda ögon jag har sett henne äta dem. Det har gått ett par dagar sedan sist och igår säkerställde jag att jag hade allt hemma och sen skred jag till verket. Klassikern fröknäcke skulle åter få se dagens ljus i Skärgårn!
Jag letade upp mitt gamla trogna recept och satte igång. Varför ändra något som redan är så otroligt gott? En plåt fröknäcke stod snart klart i köket och antingen äter man fröknäcket precis som det är, eller så tar man lite smör och ost på. Alltså såå gott det är! Att mula efter träningen, medan maten lagas eller till kvällsfika – det är lika gott alla gånger!
1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl rågkross
1 dl linfrö
½ dl majsmjöl
½ dl vetemjöl (eller totalt 1 dl majsmjöl för ett glutenfritt fröknäcke)
1 msk honung
Rosmarin
2 tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl hett vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på honung, rapsolja och vatten.

Blanda så att det blir en smet och lägg sedan allt på en plåt. Lite meckigt att få ut degen tunt på plåten, men jag provade att använda en bit bakplåtspapper ovanpå och sen använda en liten kavel (tjejernas barnkavel), som passade ganska bra på plåten. Det gjorde att det blev mycket enklare att tunna ut det jämnt.

In i ugnen och grädda ca 20-30 min – enklast att hålla koll då alla ugnar är olika.
Ta ut och låt svalna en kort stund, innan du kalasar på klassikern fröknäcke.
