Rostad majspasta med broccoli

-

Här kommer en vardagsräddare som smakar väldigt gott! En lite ta-vad-du-haver och sväng ihop till en god middag. Jag svängde ihop en rostad majspasta med broccoli utifrån vad vi hade hemma och jag slapp handla just denna dag.

Valfri pasta, jag valde Orrichiette denna gång
1 gul lök
1 liten burk majs
Olja att steka i
2 små vitlöksklyftor
0,5 broccoli, både stam och buketter
1 förpackning smörgåsskinka (uteslut för vegetarisk middag)
Grädde
Creme fraiche
1-2 msk kycklingfond
Salt & peppar
Ev riven ost på toppen, denna gång riven prästost

Sätt igång en pastakastrull och starta även en stekpanna. Hacka löken och häll av majsen. Ta olja i stekpannan och fräs först lök i stekpannan. Peta löken åt sidan och fräs majs tills det börjar poppa en aning i majsen, rör dem inte förrän det börjar poppa. Blanda runt och tillsätt hacka vitlök och även broccolistjälken i mindre bitar. Stjälken är mera kompakt, så den behöver längre tid på sig.

Rostad majspasta med broccoli

Låt fräsa några minuter och tillsätt även hackad skinka och broccolibuketterna i mindre bitar. Rör runt och tillsätt grädde samt creme fraiche. Smaksätt med både fond och salt & peppar.

När pastan kokat klart, tillsätt ca 1 dl av pastavattnet och häll sedan av pastan. Häll ner pastan i stekpannan och vänd runt. Lätt upp rostad majspasta med broccoli i snygga tallrikar och toppa med valfri riven ost.

Rostad majspasta med broccoli
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar