Silviakaka till påsk

-

Till påsk vill vi passa på att äta gott både till fika och mat och däremellan. Och det är faktiskt få saker som klår silviakaka till påsk! En luftig kaka som har en helt magisk glasyr. Och allt i sin enkelhet. Inte så många ingredienser, går att dela upp jobbet på två dagar och jag kan nog lova att alla kommer att älska den.

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten

Börja med att sätta ugnen på 175 C (vanlig ugn). Klä en form med bakplåtspapper eller smöra/bröa din form. Jag valde en form som är 20*30 cm (ifall du tar en vanlig stor ugnsplåt så måste du göra dubbel sats).

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt sedan i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda ca 25-30 min. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren (eller om du gör glasyrjobbet dagen efter för att dela upp arbetet).

Silviaglasyren

100 gram smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
en skvätt pressad citron
strössel (eller kokos)

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smälta. Vispa till en slät kräm och häll den sedan över den kalla kakan. Strö över strössel direkt och låt stelna något innan ni skär den i bitar.

Silviakaka till påsk
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar