Ett par vardagsräddare kan vara bra ibland och även om jag inte är så förtjust i falukorv (eller korv överlag) så lagar jag det ett par gånger per år bara för att det är enkelt. Senast var i helgen då jag lagade en korvgryta med sweet chili och serverade med ris. Enkelt och väldigt gott, även i matlådan.
1 gul lök
10 cm purjolök
Ca 0,5 falukorvsring
1 burk tomatsås (jag brukar spara tomatsåsen från pizzaförpackningarna) eller krossade tomater
1 dl grädde
Ca 1 dl sweet chili
Salt & peppar
Att servera till
Kokt ris
Någon grönsak, här blev det morotsstavar
Sätt en kastrull ris för kokning. Hacka lök och slanta purjolök och fräs dem i en stekpanna med olja i botten. Skär stavar av falukorven och lägg ner i stekpannan. Låt fräsa några minuter, rör då och då.
Tillsätt tomatsås och grädde och låt puttra tills riset är klart. Smaksätt med sweet chili samt salt & peppar. Servera din korvgryta med sweet chili tillsammans med ris.