Vardagen har smugit sig på och på torsdag börjar skolorna här i Östersund. Då är det viktigt att komma tillbaka till alla rutiner med bra mat till alla middagar. Här kommer ett sådant tips, nämligen mitt middagstips Tikka Masala.
En rätt som du svänger ihop snabbt och enkelt med ganska gå ingredienser. Vill du dessutom dryga ut din gryta så är det enkelt att lägga ner mera grönsaker eller servera grönsaker på sidan. Skulle det bli mat över, så passar den utmärkt till matlådan.
2 kycklingfiléer (eller grillost för vegetariskt alternativ, funkar också med linser)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 förp krossade tomater
1 påse Tikka Masala-krydda
1 dl grädde
1 dl creme fraiche eller matyoughurt
Ev salt & peppar – men smaka av först
Att servera till:
Ris eller havreris
Naan-bröd (hembakt är både billigare, godare och ger fler bröd)
Extra creme fraiche eller matyoughurt
Extra grönsaker, tex broccolibuketter
Sätt igång en stekpanna med lite olja samt en kastrull för att koka ris. Lägg ner hackad gul lök i stekpannan först. Skär kycklingen i bitar och lägg ner för att fräsa och lägg även ner hackad vitlök. När kycklingen fått lite yta så häller du på vatten, Tikka Masala och krossade tomater. Lägg på ett lock och låt puttra ca 10 min.


Om ni vill, så kan ni fiska upp kycklingbitarna och mixa såsen slät för att sedan lägga tillbaka kycklingen. Det struntade jag i denna gång. Fyll på med grädde och creme fraiche och låt puttra lite till. Servera middagstips Tikka Masala med ris, Naan-bröd, extra creme fraiche och gärna extra grönsaker.
