Cheesecakekladdkaka med citron

-

Det finns ett ordspråk som låter ”ett äpple om dagen håller doktorn borta”, det känner ni säkert till allihop. Men har ni hört mitt senaste ordspråk? ”En kladdkaka då och då håller humöret uppe”? Skämt åsido, men kladdkaka är alldeles för gott för att inte äta med jämna mellanrum. Senast bakade jag en cheesecakekladdkaka med citron. Mums säger jag bara.

2 ägg
2 dl socker
150 g smält smör
ca 3/4 dl pressad citron
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Cheesecakeswirl:
175 g cream cheese
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Vispa samman ägg och socker. Pressa citron och rör ner i äggsmeten. Smält smöret och låt svalna. Blanda ner det i smeten. Blanda samman bakpulver och mjöl och rör ner dem i smeten och häll i en smord form (ca 20 cm diameter) med bakpapper i botten. Blanda i hop ingredienserna till swirlen och spritsa ut över kakan.

Grädda i 175 C ca 20-25 min (den ska vara ganska kladdig, sätter sig sen). Låt kallna i kylen. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

Cheesecakekladdkaka med citron
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 7

Pulled pork med fläskkarré

Yoghurt med stekt ägg

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar