Vi äter inte efterrätt så himla ofta men ibland är det ju gott och roligt att överraska. Jag svängde ihop en väldigt god pistagepannacotta på lördagskvällen. Pistagekräm är en produkt som jag upptäckt i år och bland annat gjort en pistageglass to die for.
Pannacotta är en efterrätt som jag gjorde mycket mera förut. En perfekt efterrätt då man måste förbereda den och att den får några timmar i kylskåpet. När det är dags att servera så är det bara att ta fram den ur kylskåpet och pynta den på valfritt sätt. Så här gjorde jag för fyra personer:
4 dl grädde
Ca 0,5 dl pistagekräm (smaka av och ta ev mindre eller mer)
1,5 gelatinblad
Hackade pistagenötter som pynt
Hallon som pynt
Lägg gelatinblad i kallt vatten, så de mjuknar. Under tiden kokar du upp grädde i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vispa ner pistagekräm och gelatinblad. Mät upp i snygga glas och ställ in i kylskåpet. Låt stå i åtminstone fyra timmar, så din pistagepannacotta hinner stelna.
När det närmar sig servering så tar du ut dina pannacotta-glas och pyntar med hallon och hackade pistagenötter. Servera en väldigt god pistagepannacotta till dina gäster och njut av en härlig kväll tillsammans.


