Tacogratäng med nachos

-

Ifall ni käkade tacos i fredags och ifall ni råkar ha några rester över (det blir väl alltid rester över efter veckans tacomiddagar?), så vill jag tipsa om denna tacogratäng med nachos. Enkel och faktiskt otroligt god!

Överbliven tacofärs (funkar lika bra med vegofärs)
1 paket svarta bönor
1 paprika
Ca 10 cm purjolök
Ev några färska champinjoner
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Valfri riven ost
Ev salt & peppar

Att servera till:
Nachos
Vitlökssås

Ta fram en stekpanna och lägg ner din överblivna färs. Värm upp den tillsammans med valfria grönsaker, jag tog purjolök, paprika, champinjoner och svarta bönor denna gång. Sätt igång ugnen på 200 grader.

Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar men det är inte säkert att det behövs.

Häll över i en pajform och strö över valfri riven ost. Sätt in i ugnen och låt grädda tills osten blivit gratinerad, ca 20 min. Ta ut din tacogratäng och ställ fram på bordet. Servera tillsammans med nachos och en vitlökssås. Så gott att skopa upp gratängen med nachos och även några droppar vitlökssås på toppen. Mums!

Vill du istället prova något annat av dina tacorester? Kolla in mitt arkiv med taco, det har blivit några varianter genom åren.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar