Ifall ni käkade tacos i fredags och ifall ni råkar ha några rester över (det blir väl alltid rester över efter veckans tacomiddagar?), så vill jag tipsa om denna tacogratäng med nachos. Enkel och faktiskt otroligt god!
Överbliven tacofärs (funkar lika bra med vegofärs)
1 paket svarta bönor
1 paprika
Ca 10 cm purjolök
Ev några färska champinjoner
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Valfri riven ost
Ev salt & peppar
Att servera till:
Nachos
Vitlökssås
Ta fram en stekpanna och lägg ner din överblivna färs. Värm upp den tillsammans med valfria grönsaker, jag tog purjolök, paprika, champinjoner och svarta bönor denna gång. Sätt igång ugnen på 200 grader.
Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar men det är inte säkert att det behövs.
Häll över i en pajform och strö över valfri riven ost. Sätt in i ugnen och låt grädda tills osten blivit gratinerad, ca 20 min. Ta ut din tacogratäng och ställ fram på bordet. Servera tillsammans med nachos och en vitlökssås. Så gott att skopa upp gratängen med nachos och även några droppar vitlökssås på toppen. Mums!
Vill du istället prova något annat av dina tacorester? Kolla in mitt arkiv med taco, det har blivit några varianter genom åren.