Avsmakningsmeny på Krogen Astrid

-

På min födelsedag så har det blivit lite av en tradition att vi går ut och äter en god middag i Östersund. Det har blivit lite olika restauranger genom åren då vi inte har någon favorit utan gärna går till olika restauranger. Igår på min födelsedag så valde vi att äta en avsmakningsmeny på Krogen Astrid i centrala Östersund.

Krogen Astrid är en relativt ny restaurang som kör ett asian-fusion kök och lite mindre rätter. Tanken är att du ska ta ett par rätter och få smaka olika. Gärna tillsammans med dina bordskamrater, så att man ställer maten i mitten och delar på allt som ställs fram. Vi valde som sagt deras lilla avsmakningsmeny som innehåller nio rätter – ett väldigt lyckat koncept där vi fick testa många varianter av restaurangens utbud – vi gick också därifrån riktigt mätta och belåtna.

Avsmakningsmeny på Krogen Astrid

Tillsammans med våra valda drycker så kom första rätten in. En skål med Edamamebönor med sesam- och chiliolja. Ganska salt men också riktigt gott som ett första snacks till första skålen.

Edamamebönor Krogen Astrid

Fiskrätter

Efter en liten stund så kom vår servitör tillbaka. Tog bort skålarna med Edamamebönor och ställde fram tre rätter. Dels Laxtacos (med noriblad, lax, ris furikake och inlagd ingefära), dels en av deras signaturrätter – Drottningkammusslor (med sojasmör och jalapeño) och dels Kingfish (med tryffeldressing och krispigt ris). Riktigt gott alltihop även om drottningkammusslorna verkligen är en hit!

Kötträtter

Dags för nästa omgång av tre rätter. Denna gång kom det dels in Okonomiyaki kålpannkaka, dels Korean fried chicken (med kimchimajonnäs och koreansk hot sauce) och dels Koreansk råbiff med puffat rispapper. Precis som med de tidigare rätterna så delade vi lika runt bordet så alla får lika mycket. Av dessa rätter så tog kycklingen hem vinnarbucklan tätt följt av råbiffen.

Två rätter kvar på vår nio-rätters avsmakningsmeny på Krogen Astrid. Nästa rätt kom in helt själv men bestod av väldigt många olika delar. Vi skulle bygga vår egen taco igen, men denna gång av salladsblad, fläsk från Görvik strax utanför Östersund, picklade grönsaker * 3, kimchi * 3, ris furikake samt chilimajonnäs. Här var det lite mera mat, så vi kunde göra två tacos var.

Efterrätten

En rätt kvar och det klart att vi fick in något sött som avslutning. Vispad kladdkaka serverad med vaniljglass samt svart sesam- och misokaramell.

Vispad kladdkaka Krogen Astrid

Till denna middag så valde jag vitt vin och det blev två glas under kvällen. Dels Berchem Domaine Marcel Deiss som var lite sötare men som passade väldigt fint som start och till fiskrätterna. Till kötträtterna fick jag istället in ett glas Leitz Magic Mountain (nr 70626 på Systembolaget) som jag fortsatte tycka väldigt mycket om.

Sammanfattningsvis en väldigt god middag där alla våra smaklökar fick sitt och vi var fyra gäster som lämnade mätta och väldigt nöjda.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar