När jag vill ha en lyxig middag så brukar jag använda färsk pasta. Det är en pasta som kokar på ett par minuter och riktigt enkel att blanda ner i en såsig pastasås. Självklart går det lika bra att använda torkad pasta, men vid lyxigare tillfällen så satsar jag på färsk pasta. Ikväll svängde jag ihop en riktigt god saffranspasta och då passade jag på att använda en förpackning som jag ändå hade hemma.
1 förpackning färsk fettuccini (eller liknande bandpasta)
1 rödlök
5-10 cm purjolök
Ca 0,3 g saffran (jag hade ett påbörjat paket)
Ca 10 cocktailtomater
1,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt & peppar
Chilipeppar
Ev räkor
Ruccolasallad
Sätt igång en pastakastrull och starta en stekpanna. Lägg i hackad rödlök och slantad purjolök i lite olja. Skär dina cocktailtomater i mindre bitar och lägg ner i stekpannan också. Strö även över saffran så den får steka med ett par minuter. Häll på grädde och creme fraiche och låt puttra.
När pastan kokat klart så lägg ner pastan i stekpannan. Spara pastavattnet och använd som spädning ifall pastan känns för tjock och stabbig. Smaksätt din pasta med salt, peppar och chili. Bottna ett snyggt uppläggningsfat med ruccolasallad och lägg på räkor om du önskar. Ställ sedan en riktigt god saffranspasta på bordet.