Cornelius sjömatsrestaurang utanför Bergen

-

Lördag kväll i Bergen, vart äter man då? Det här var en liten julklapp till oss själva (vi brukar inte byta saker, utan hellre upplevelser), så något lite mera fancy kändes ändå kul. Jag googlade och hittade Cornelius sjömatsrestaurang utanför Bergen, 25 min båtfärd bort. En femrätters middag och båttur ingick i priset 1500kr/pp och det fanns platser kvar fastän vi bestämde oss dagen innan.

Efter en dag i Bergen då vi hunnit med både ett besök på akvariet och ett besök på Bergens julmarknad, så gick vi hem till hotellet en kort sväng. Byta om och ladda telefonen, så vi skulle vara redo för kvällens äventyr. Jag hade på morgonens RunStreak kollat in vilken brygga vi skulle lämna från och hur långt det var från hotellet, så allt kändes lugnt.

Prosecco Bergen

Vi hoppade på båten tillsammans med väldigt många andra (kanske några av årets julfester?), det var nästan fullsatt bland sittplatserna. På båten fanns också en bar, så vi unnade oss varsin liten flaska Prosecco lagom till att båten la ut från kajen. På minuten 25 min efter att vi lämnat Bergens hamn så anlände vi till Holmen, där Cornelius restaurang låg precis vid vattnet. En stor restaurang i två plan där vi fick sitta på övervåningen.

Vi satte oss tillrätta vid vårt bord och beställde vin till maten. Vi fick också en tallrik med ett väldigt gott bröd, snyggt serverat tilsammans med ett musselskal.

Rätt nummer ett kommer in, en ingefära-pannacotta med öring och rispuffar-chips. En god majonnäs och en grön sås (gjord på gurka?) och örter ramade in rätten.

Cornelius sjömatsrestaurang

Rätten dukades ut och efter en stund kom rätt nummer två in. En pilgrimsmussla med brynt smör-snö ovanpå. Karamelliserad lök och ankmousse i små duttar på tallriken.

Cornelius sjömatsrestaurang

Två små rätter av fem var nu serverade och vi väntade med spänning på nästa rätt. Tyvärr tycker vi att det tar onödigt lång tid mellan rätterna, även om vi har trevligt i varandra sällskap under tiden. Eller så hade vi helt enkelt ätit för lite under dagen, då vi visste att vi skulle iväg – men det är svårt att veta vad som är lagom i förväg.

Rätt nummer tre kommer in med lite mera mat på tallriken. En god panerad marulk i en jordärtskockasås. Även ugnsbakade jordärtsskockor på sidan tillsammans med blåmusslor.

Cornelius sjömatsrestaurang

Dags för rätt nummer fyra som också var huvudrätten. En färgglad tallrik med riktigt god torsk samt en äpplesalsa på toppen. Ugnsbakade rödbetor och rödbetssås samt friterad grönkål. Keramik-nördig som jag är just nu, så uppskattade jag tallriken väldigt mycket. Snyggt!

Cornelius sjömatsrestaurang

Avslutning på middagen och rätt nummer fem. En riktigt god chokladkaka (kardemumma och lite nötter i) med hjortron på toppen serverades med ett ägg chokladmousse. Apelsin förgyllde smaken också.

Cornelius sjömatsrestaurang

Tiden rann mot sitt slut och vår transport rullade in mot bryggan. Ingen brådska utan vi kunde i lugn och ro ta på våra jackor och gå ner mot båten. En ny 25-minutare och sen tog vi mark vid Bryggen i Bergen. En knapp kilometers promenad till vårt hotell kändes väldigt lagom som avslutning på en fin kväll.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar