Julskinkepaj när vardagen är tillbaka

-

Nu när alla sköna lediga dagar är slut, så är det också dags att skärpa till matlagningen. Vi behöver middagar och vi behöver lunchlådor till jobbet fem dagar i veckan. Vi åt inte upp hela vår julskinka under juldagarna utan jag frös ner en bit när vi kände oss klara. Så gott att ta fram för att laga en julskinkepaj när vardagen är tillbaka. Passar på att rensa lite i kylen också.

Denna gång hade jag en färdig pajdeg (som jag hittat på kort-datum = billigare pris) men ifall du vill göra din egen pajdeg, så hittar du mitt bästa recept här.

Pajfyllning

Skinka, jag använde vår julskinka
1 paprika
Några broccolibuketter
Restost från både hushållsost och prästost

3 ägg
2 dl grädde
1-2 msk senap
Salt & peppar

Bred ut den färdiga pajdegen i en ugnsform och sätt igång ugnen på 200 grader. Fyll pajskalet med skinka, paprika, broccoli och ost, allt i lagom stora bitar.

Julskinkepaj

Vispa ihop ägg och grädde i en bunke på sidan och smaksätt med både senap, salt & peppar. Häll äggstanningen över pajfyllningen och vik över kanterna. Sätt in i ugnen ca 30 min och servera en kanongod paj.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar