Ris- och kasslergratäng med tacosmak

-

Jag tänker att vi är ganska många som får rester över från fredagarnas tacomiddagar. Bland annat den tomatbaserade tacosåsen som man köper färdig. En halv sådan burk stod redo i min kyl i alla fall, när jag skulle preppa min ris- och kasslergratäng med tacosmak.

Det här blir en stor form med mat, så för oss två så blev det middag men också ett par matlådor åt oss var i veckan. Perfekt! Är man fler i familjen så skulle man kunna göra dubbel sats eller lägga i ännu mera grönsaker, så drygar man snabbt ut mängden mat.

4 dl okokt ris som kokas först (funkar utmärkt med gårdagens överblivna ris)
300-500 g kassler
Ca 10 cm purjolök
2-3 stora tomater
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
0,5 burk tacosås
1 msk dijonsenap
Ev någon form av chili, jag valde sriracha denna gång
Salt & Peppar
Valfri riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och häll lite olja i botten på en stor ugnsfast form. Bred ut det kokta riset och lägg på kasslerbitar. Skiva purjolök och strö ut och sen skivade tomater och lägg ovanpå. Koka ihop grädde, creme fraiche, tacosås och dijonsenap och häll över risformen. Toppa med salt & peppar samt riven ost.

Sätt in i ugnen ca 20 min, under tiden hinner du göra en god sallad att servera på sidan av din kassler och risgratäng. Vår sallad denna gång blev smörstekta haricot verts med vitlök samt ett glas rosé på sidan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar