Scampi e spinaci – en riktigt god räkpasta

-

Pasta i någon form är min go-to när jag vill ha god men ändå en enkel middag att ställa fram. Sen vill jag såklart lyxa till det aning när det blir helg, så den här fredagsmiddagen blev en scampi e spinaci – en riktigt god räkpasta. Receptet har jag hittat hos Matplatsen men hon hänvisar till Vapiano. Och på samma sätt som den passar en fredag – så passar den som avslappnad söndagsmiddag!

Jag valde att använda helt vanliga räkor i min pasta då jag inte vill stödja produktionen av Scampi (även kallad jätteräkor, tigerräkor, vannamei osv). Läs mera hos Naturskyddsföreningen här. Jag letar efter märket MSC som står för hållbart fiske när jag köper all slags fisk och skaldjur.

Men tillbaka till kvällens pasta, jag tog genvägen med köpt pesto denna gång, men hemmagjord pesto är egentligen mycket godare. Här finns ett recept på hemmagjord pesto.

Pasta i någon form, jag valde färsk Fettuccini
MSC-märkta räkor
Chili i någon form, antingen hackad chilifrukt eller Sriracha som jag hade hemma
1-2 klyftor finhackad vitlök
3 msk olja att steka i

Ca 2 msk pesto
Färsk spenat
2-3 dl vispgrädde
salt & peppar
finriven parmesan

Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna på medelvärme. Hacka vitlöken och låt den fräsa en kort stund tillsammans med chili, tillsätt sedan räkorna. Låt fräsa ca 1 minut till.

Tillsätt grädde och pesto och låt puttra ihop. Tillsätt även färsk spenat, den kommer att tappa all storlek iom att den blir varm. Smaka av och tillsätt eventuellt mera chili eller pesto.

Scampi e spinaci - en riktigt god räkpasta

Häll av pastan men spara lite av pastavattnet. Lägg ner pastan i stekpannan och vänd runt – tillsätt eventuellt lite av pastavattnet om det känns för torrt. Smaka av med salt och peppar.

Scampi e spinaci - en riktigt god räkpasta

Ta fram ett fint fat och lägg valfri sallad i botten, enklast med färsk spenat men jag hade en påse blandad sallad som jag bottnade fatet med. Lägg upp pastan ovanpå salladen och toppa till sist med riven parmesan.

Scampi e spinaci - en riktigt god räkpasta

Servera Scampi e spinaci – en riktigt god räkpasta genom att ställa fatet mitt på bordet. Jag kan nästan garantera att dina middagsgäster kommer att ta om av maten tills fatet är tomt – för det är såå gott!

Scampi e spinaci - en riktigt god räkpasta
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar