Butikernas erbjudanden är något jag kollar in inför att jag ska planera veckans middag och även skriva blogginlägg. Förra veckan hade en kedja bra pris på pepparbiff och det blev sådeles två middagar med pepparbiff samma vecka. Det gör mig ingenting utan det är roligt att få jobba med min fantasi. Jag hade ett paket kvar i kylen och serverade pepparbiffspasta på en måndag. Riktigt gott och lyxig start på veckan.
Valfri pasta, jag tog tunna skruvar, Gemelli
300 g pepparbiff
5 färska champinjoner
Ca 10 cm purjolök
Ca 1,5 dl grädde
Soja
Salt & peppar
Sallad
Riven parmesan
Sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Skär champinjonerna i skivor och även purjolöken. Fräs i stekpannan med lite olja i botten och lägg dem sedan åt sidan. Låt stekpannan bli varm igen och lägg ner strimlor av pepparbiffen. Fräs och vänd dem under ett par minuter, lägg sedan tillbaka purjolök/champinjonerna i pannan och tillsätt grädde.
Låt puttra och smaksätt med soja, salt & peppar. När pastan kokat klart, så häll av vattnet (men spara lite ifall du vill tunna ut såsen en aning), och tillsätt pastan i stekpannan. Blanda om och smaka av igen. Tillsätt lite av pastavattnet ifall pastan känns för ”trög”.

Ta fram ett stort fat och bottna det med valfri sallad. Häll pastan ovanpå och toppa sedan din pepparbiffspasta med riven parmesan. Ställ fram fatet mitt på bordet och ropa in ditt middagssällskap.


Det kan kännas som mycket mat, men att servera en god pasta från ett fat gör oftast att ditt middagssällskap tar om och vips så var det inte så mycket mat kvar på fatet. Skulle det bli tillräckligt mycket kvar, så passar pepparbiffspasta perfekt i matlådan.