Semmelkladdkaka

-

Fettisdag på tisdag, och ifall ni inte orkar baka semmelbullar och göra egen mandelmassa, så kommer här ett tips. Att istället baka en snabb semmelkladdkaka. Jag hittade receptet hos Matplatsen, där Victoria postat denna goda kaka häromdagen. Väldigt gott och den kommer att göras igen!

Semmelkladdkaka

150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg

Blanda de torra ingredienserna ordentligt. Tillsätt smör och ägg och mandelmassa och rör ihop till en smet.

semmelkladdkaka

semmelkladdkaka1

Häll över i en form med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). In i ugnen 180 C ca 20-22 minuter. Låt kallna. Serveras kylskåpskall med vispad grädde.

semmelkladdkaka2

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Linsgryta Butter Daal

Populära kategorier

Nästa artikel

Lämna ett svar