Nutellapannacotta

-

Fredagens efterrätt Nutellapannacotta lånade jag från Jennys matblogg även om jag inte tog lika mycket i varje portion.

Jag valde att fylla glasen annorlunda dock + inspiration från Alla Hjärtans Dag.
Väldigt god pannacotta som inte var så söt. De olika lagren kompletterade varandra och blev en bra blandning.
Så här gjorde jag till fyra portioner:

Nutellapannacottan:
1½ dl vispgrädde
1 blad gelatin
1 dl Nutella
Lite salt

Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca fem minuter. Koka under tiden upp grädden. När den kokat, ta den av plattan och vispa ner det mjuka gelatinbladet. Rör också ner nutella och lite salt.
Häll upp i snygg glas och ställ in i kylen i minst tre timmar.

 

Philadelphiapannacottan:
1½ dl grädde
1 blad gelatin
½ tsk vaniljsocker
1/3 dl strösocker
100g Philadelphia

När Nutellapannacottan stelnat, så gör ni den vita pannacottan.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp grädden tillsammans med både vaniljsocker och vanligt socker.
Dra kastrullen av plattan och rör i Philadelphiaost. Häll upp ett lager ovanpå Nutellan och ställ in kylen igen.

 

Tre timmar senare tog jag fram den och dekorerade med hjärtan.
Snyggt va?

Nutellapannacotta

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar