Vegetarisk lasagne (med bacon)

Vi äter mer och mer vegetariskt. Dels för att det är gott. Dels för att det känns nyttigt. Dels för att det har mindre påverkan på vår jord. Jag får inte riktigt med mig tjejerna på vegetariskt ännu, förutom pannkakor, men trägen kanske vinner? Att vi iaf kan blanda upp korv- och köttfärs-middagar med annat? Här kommer en vegetarisk lasagne (med bacon) om man vill.

Torsdagens middag blev ett litet ihop-plock. Jag hade zucchini över, jag hade en paprika över och vi hade en halv burk majs i kylen. Jag köpte en ädelost för smakens skull, sen satte jag igång.

En ostsås i botten, ett lager lasangeplattor och sen zucchini och paprika:

Ett lager lasagneplattor och så nästa lager. Mera zucchini, majs och ifall ni vill – stekta baconbitar:

Ett lager lasangeplattor och sen ostsås + hyvlad hushållsost överst.

In i ugnen 200grader, och sisådär 20min senare var det middag.

Gott, nyttigt och miljösmart!

One thought on “Vegetarisk lasagne (med bacon)

  1. Mer veggo åt folket! Ja, även om jag gillar kött så är det en betydligt behagligare mättnadskänsla med vegetariskt. Gott är det dessutom, men det i sig är ju inga konstigheter. Det måste inte vara kött för att det ska vara gott. :)

Kommentera