Vegetarisk lasagne (med bacon)

-

Vi äter mer och mer vegetariskt. Dels för att det är gott. Dels för att det känns nyttigt. Dels för att det har mindre påverkan på vår jord. Jag får inte riktigt med mig tjejerna på vegetariskt ännu, förutom pannkakor, men trägen kanske vinner? Att vi iaf kan blanda upp korv- och köttfärs-middagar med annat? Här kommer en vegetarisk lasagne (med bacon) om man vill.

Torsdagens middag blev ett litet ihop-plock. Jag hade zucchini över, jag hade en paprika över och vi hade en halv burk majs i kylen. Jag köpte en ädelost för smakens skull, sen satte jag igång.

En ostsås i botten, ett lager lasangeplattor och sen zucchini och paprika:

Ett lager lasagneplattor och så nästa lager. Mera zucchini, majs och ifall ni vill – stekta baconbitar:

Ett lager lasangeplattor och sen ostsås + hyvlad hushållsost överst.

In i ugnen 200grader, och sisådär 20min senare var det middag.

Gott, nyttigt och miljösmart!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelNutellapannacotta
Nästa artikelHetsig eller driven?

1 KOMMENTAR


  1. Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/drydense/mariasmat.nu/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
    Dryden

    Mer veggo åt folket! Ja, även om jag gillar kött så är det en betydligt behagligare mättnadskänsla med vegetariskt. Gott är det dessutom, men det i sig är ju inga konstigheter. Det måste inte vara kött för att det ska vara gott. :)

Kommentera