Haremsgryta

-

Ett av mina guldkorn till maträtter. Så gott både när man lagar det till helgmiddag eller vardagsmiddag, lika gott i matlådan. Syrligheten från citronen är precis lagom, och att få i sig kikärtor på köpet är ju superbra! Receptet kommer från Arla men jag har ändrat lite.

2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
salt & peppar
10 cm zucchini
1-1½ dl grädde
1 msk kycklingfond
½ tsk kinesisk soja
½ tsk sambal oelek
1 tsk honung
rivet skal och pressad saft av ½ citron
½ burk kikärtor

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i stekpannan. Samma med vitlöksklyftan och låt steka tills kycklingen nästan är klar. Lägg ner zucchini skuren i smala stavar. Häll på grädde, soja, sambal oelek, honung, citronsaft och fond, låt puttra i 10 min.

Fil 000 (1)

Sätt på en kastrull med vatten och koka couscous. När det börjar närma sig klart, så blanda ner citronskalen och kikärtorna i kycklingpannan, låt allt bli varmt.

Servera tillsammans med en god sallad. Citronen och kikärtorna gör att hela rätten blir så god och det är lätt att ta en liten portion extra.

Fil 000 (8)

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRamundberget
Nästa artikelMor Britas middag

1 KOMMENTAR

Kommentera