Ett av mina guldkorn till maträtter. Så gott både när man lagar det till helgmiddag eller vardagsmiddag, lika gott i matlådan. Syrligheten från citronen är precis lagom, och att få i sig kikärtor på köpet är ju superbra! Receptet kommer från Arla men jag har ändrat lite.
2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
smör att steka i
salt & peppar
10 cm zucchini
1-1½ dl grädde
1 msk kycklingfond
½ tsk kinesisk soja
½ tsk sambal oelek
1 tsk honung
rivet skal och pressad saft av ½ citron
½ burk kikärtor
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i stekpannan. Samma med vitlöksklyftan och låt steka tills kycklingen nästan är klar. Lägg ner zucchini skuren i smala stavar. Häll på grädde, soja, sambal oelek, honung, citronsaft och fond, låt puttra i 10 min.
Sätt på en kastrull med vatten och koka couscous. När det börjar närma sig klart, så blanda ner citronskalen och kikärtorna i kycklingpannan, låt allt bli varmt.
Servera tillsammans med en god sallad. Citronen och kikärtorna gör att hela rätten blir så god och det är lätt att ta en liten portion extra.
[…] ni har kikärtor över (tex från haremsgrytan) eller helt enkelt vill ha något nyttigare snacks, så gör så […]