Mor Britas middag

-

Vi hade bokat en natts boende på Fjällgården i Ramundberget, och också deras trerättersmiddag på kvällskanten. Vi spanade in menyn ute i entrén och jag som är(?) en foodie såg mycket fram emot att få smaka de tre nämnda rätterna. Restaurang Mor Britas var en mysig restaurang i fjällmiljö. Lite ruffigt och mycket trä, men ändå väldigt fräscht.

Fil 000 (22)

Fil 000 (15)

Vi satte oss till bords och jag valde det rekommenderade vinpaketet. Det brukar vara lite dyrare, men förhoppningsvis har restaurangpersonalen valt vin med omsorg till de olika rätterna.

Fil 000 (14)

Förrätten var liten och naggande god, precis som en förrätt ska vara. Så att man tar små små tuggor för att det ska räcka så länge som möjligt och när det ändå tar slut så skrapar man tallriken för att få i sig allt :) Det var första gången jag åt gravat renkött och det tillsammans med en granskottsemulsion – det var riktigt riktigt gott! Jag måste googla granskott och vad man kan göra för gott med dem…

Nästa rätt som kom in var röding, serverad tillsammans med jordärtskocka, pak choi och en tomatsås. Rödingen var precis lagom tillagad, så den var väldigt saftig. Grönsakerna till passade väldigt bra och om vi var tvungna att anmärka på något, så var maten en aning salt. Men inte så salt att vi lämnade kvar någon mat på tallriken, utan allt slank ner i våra magar, hur enkelt som helst :)

Så dags för efterrätten, också en liten rätt, men också otroligt god. Välbalanserad i smakerna och jag ville inte att det skulle ta slut. Ett ”ägg” med vitchokladmousse, en kula björnbärsglass, ett par färska björnbär och så lite maräng till det. Här var det som vinet passade allra bäst till också. Det blev symfoni i munnen när man först tog lite av efterrätten och sen tog en smak av dessertvinet. Mums!

20160416_204808

Hela middagen fick klart godkänt, även om jag var mest imponerad av förrätten följt av efterrätten. Vi blev bra uppassade i ett lagom tempo och hade en väldigt skön och mysig kväll tillsammans. Rekommenderas varmt!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelHaremsgryta
Nästa artikelNyttigt snacks?

1 KOMMENTAR

Kommentera