Laxpasta

Snabb, god mat efter träning som dessutom passar till matlåda dagen efter. Någon fler som gillar det? Jag får ofta beröm av min sambo att jag bara kan ”kasta ihop” en maträtt och det blir alltid gott. Det här är en av de rätterna, och faktiskt också den första maträtten jag lagade åt honom ❤️

Så här brukar jag göra, och dagens tillägg blev ärtorna. Det hade jag inte provat förut, men det passade väldigt bra ihop:

200 g kallrökt lax (i skivor)
1 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
1 msk hummerfond
Dill
Makaroner (eller valfri annan pasta som fångar upp såsen)
Ärtor

Börja sätta igång pastavattnet. I en annan kastrull tar man créme fraiche, grädde och fond. Låt koka upp.

Laxpasta

När pastan nästan är färdig, så skär upp laxen i mindre bitar och blanda ner i såsen. Ta även i lite dill. Blanda runt och låt det få ett uppkok. Ifall såsen känns för lös, kan man ta i 1 msk vetemjöl och vispa runt.

Laxpasta1

Häll av pastan och lägg i en stor skål. Blanda ner valfri mängd frysta ärtor, jag tog ca 1 dl. Häll över laxsåsen och blanda runt. Det räcker för att få ärtorna tinade och de blir al dente, ett gott tuggmotstånd. Alternativt så läggs ärtorna ner i pastavattnet sista minuten, så hinner de bli lite mjukare.

Laxpasta2

Kommentera