Laxpasta

-

Snabb, god mat efter träning som dessutom passar till matlåda dagen efter. Någon fler som gillar det? Jag får ofta beröm av min sambo att jag bara kan ”kasta ihop” en maträtt och det blir alltid gott. Det här är en av de rätterna, och faktiskt också den första maträtten jag lagade åt honom ❤️

Så här brukar jag göra, och dagens tillägg blev ärtorna. Det hade jag inte provat förut, men det passade väldigt bra ihop:

200 g kallrökt lax (i skivor)
1 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
1 msk hummerfond
Dill
Makaroner (eller valfri annan pasta som fångar upp såsen)
Ärtor

Börja sätta igång pastavattnet. I en annan kastrull tar man créme fraiche, grädde och fond. Låt koka upp.

Laxpasta

När pastan nästan är färdig, så skär upp laxen i mindre bitar och blanda ner i såsen. Ta även i lite dill. Blanda runt och låt det få ett uppkok. Ifall såsen känns för lös, kan man ta i 1 msk vetemjöl och vispa runt.

Laxpasta1

Häll av pastan och lägg i en stor skål. Blanda ner valfri mängd frysta ärtor, jag tog ca 1 dl. Häll över laxsåsen och blanda runt. Det räcker för att få ärtorna tinade och de blir al dente, ett gott tuggmotstånd. Alternativt så läggs ärtorna ner i pastavattnet sista minuten, så hinner de bli lite mjukare.

Laxpasta2

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar