Rostad majs och sötpotatissoppa

-

Dags för veckans Meatfree Monday, och jag provade rostad majs och sötpotatissoppa från Ica och tidningen Buffé i helgen. Jag skulle gärna äta mera soppa, men då tjejerna inte har soppa som favorit, så blir det sällan. Den här soppan är vegansk ifall man följer receptet enligt Ica men jag tog lite smör i botten av ugnsformen och valde också att servera min soppa med creme fraiche, vilket gör skillnaden mellan vegansk och vegetarisk. Jag serverade även rostat surdegsbröd, med bregott och hushållsost. Ifall man är sugen på en lagom efterrätt efter dagens middag, så passar det alldeles ypperligt att det är mazarinens dag idag. Perfekt liten godbit att njuta av efter middagen.

450 g fryst majs
300 g sötpotatis (2 normalstora sötpotatis)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
Koriander
Svartpeppar
1 l vatten

Sätt ugnen på 250 grader. Skala sötpotatisen och dela den i grova bitar. Hacka löken och vitlöken och lägg allt i en ugnsform tillsammans med majsen. Ringla över olja och sätt in i ugnen ca 25 min, tills sötpotatisen känns mjuk och gärna lite till, för att få den rostade smaken. Ta ut formen ur ugnen och häll allt i en kastrull. Häll ner vatten, sambal oelek och koriander. Mixa allt så det blir en slät soppa och låt koka upp.

Servera med creme fraiche, rostade pumpafrön och gärna en smörgås på sidan.

Rostad majs och sötpotatissoppa

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar