Pestokyckling med pasta

-

Det är bra att variera sin kost. Det lärde jag mig av min mamma, som en gång tipsade mig hur hon brukade tänka. Vi konstaterar att det är fem vardagar. En dag vill man äta vegetariskt (oftast måndag), en dag vill man äta fisk, en dag vill man äta kyckling, nästa dag kanske man vill äta korv och sista dagen (kanske fredag) så äter man något festligare eller så äter man rester. Att minimera antalet alternativ per dag, gör att det blir lättare att både planera och handla inför veckan. Det kan också vara så att man gjort en laddning Pesto, och vill använda upp den innan den förstörs – då har man ännu färre alternativ att välja mellan. Här kommer min pestokyckling med pasta. Supergod till både middag och matlåda, samt att det är lätt att göra lite mera för att kunna få matlådor eller frysa in till ett senare tillfälle.

600 g kycklingfilé
1 liten gul lök (valfritt)
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1½ dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk pesto (valfritt hur mycket man vill att det ska smaka)
salt och peppar
parmesan till servering
Pasta, gärna pastaskruvar

Skär din kyckling och paprika i mindre bitar och hacka lök + vitlök. Sätt en kastrull med vatten för pastakokning och fräs kyckling och lök i en stekpanna. När kycklingen fått en yta, så fyll på med creme fraiche, grädde, paprikabitar och pesto. Låt puttra ihop och smaka av din pastasås med salt och peppar. Vid servering, lägg pasta i botten och kycklingsåsen ovanpå (eller ännu hellre ifall det är en helgmiddag, blanda ihop pasta och sås, fyll ut med mera grönsaker och tex ruccola och lägg i ett stort fat). Strö över riven parmensan.

Pestokyckling med pasta

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar