Sparrisförrätt med pesto

-

En förrätt som jag bara råkade slänga ihop, då jag hade pestoröra och sparris över, och det var lördag. Jag ogillar att kasta mat, så jag gör något annat bara för att ta tillvara på all mat. Den pestoröra jag hade, var samma röra jag använde till min pestolax med fetaost, sen stekte jag några sparrisar och la ovanpå (då jag gjorde av röra som jag hade över, så har jag inga mängder av varje råvara, utan ni får höfta lite). Sparrisförrätt med pesto var skapad! Det går såklart att lägga sparrisen i botten och lägga röran ovanpå, kanske toppa med rostade frön? Eller lägga mera sallad i botten? Det är gott att experimentera med goda råvaror! Och tänk den här snygga förrätten tillsammans med ett glas bubbel till förrätt, eller bara som enkelt snacks? Mmm…

Pestoröran:
Mosad fetaost
Creme Fraiche
Pesto
Hackad scharlottenlök
Vitpeppar
ev. Citronsaft

Sparris
Franska

Rör ihop röran och ställ den åt sidan medans du gör resten. Kantskär brödet, så det blir snygga icke-kanter och rosta bröden i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik, medans du steker din sparris. Skär bort någon cm från botten på sparrisen, den kan lätt upplevas som träig. Dela i mindre bitar som passar in på brödet. Stek sparrisen. Lägg röra på brödet och lägg sedan några sparrisbitar på varje. Dra gärna svartpepparkvarnen över, så det blir lite snyggt upplagt.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar