Tomatsoppa

-

Då jag ändå hade helgens focaccia kvar, så passade jag på att göra en soppa till. Tomatsoppa blev mitt val, då det både är gott och enkelt att laga. En burk goda krossade tomater är basen, och sen kan man blanda fritt. Så här gjorde jag:

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
Rosmarin
400 g tomatkross av bra kvalitet, jag använde Mutti finkrossade tomater
2 msk grönsaksfond
Peppar
Lite socker

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i lite smör (använd olja ifall ni vill ha soppan vegansk). När löken mjuknat, häll ner de krossade tomaterna, hackad paprika, grönsaksfonden och lite socker. Låt soppan koka sakta en god stund, gärna minst en halvtimma, tomatbaserade soppor och såser blir alltid godare då. Mixa soppan slät och späd ev med mera vatten. Smaka av med peppar.

Tomatsoppa

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar