Potatispaj med chèvre

-

Här kommer en väldigt god potatispaj med chèvre. Perfekt att göra dagen efter, då man har några redan kokta potatisar över. Paj är gott, det vet vi redan. Chèvre är gott, det vet vi redan. Potatis är bra mat, det vet vi redan. Så här kombinerar vi alltihopa och gör en god, matig paj av det hela. Jag vet inte var jag hittat det här receptet, för jag har det i min handskrivna lilla bok, men så här gör jag:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

500 g kokt potatis
2 ägg
2 dl creme fraiche
1½ dl grädde
300 g chèvreost
1½ dl gräslök
Salt och peppar

Börja med pajdegen. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i ca 10 min medans det är tomt. Mosa potatisarna och blanda med ägg, creme fraiche, grädde och mosad chèvreost. Hacka gräslök och blanda i tillsammans med salt och peppar.

När pajskalet är förgräddat, så häll i potatisröran och ställ in i ugnen. Grädda mellan 40-50 min, håll lite koll när ytan är gräddad och pajen har stannat, då är den klar.

Potatispaj med chèvre

Jag serverade min potatispaj tillsammans med en tjälknöl och Sagas bearnaisesås. Även stekt sparris och cocktailtomater gör sällskap på tallriken. Riktigt gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar