Muffinsdagen

-

Här kommer ett recept lagom till muffinsdagen som också passar perfekt att ha redo i frysen. De smakar nämligen godast halvtinade. Kladdkakemuffins kan vara det godaste fikat som finns. Varje tugga är så god, så allt man vill är att hämta en muffins till. Och de är dessutom riktigt lätta att baka. Har ni inte testat, så måste ni! Så här gör jag:

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smält smör
30 aluminiumformar eller andra lite stadigare formar

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut alla formarna på en plåt. Blanda alla ingredienser och fyll formarna till lite drygt hälften. Sätt in och grädda i ca 10-12 min. Ta ut plåten och ställ dina muffins att svalna. De kommer då att sjunka ihop lite i mitten, så det blir en liten grop i varje.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

Smält smöret i en kastrull. Häll på vetemjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Ta kastrullen av plattan och låt svalna lite. Häll sedan fyllningen i kladdkakemuffinsens gropar (lämna en kant runt) och ställ kallt för att svalna.

Muffinsdagen

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar