Knäckig rabarberpaj

-

Det är så gott med rabarber, och smidigt och lyxigt då man bara kan gå ut i trädgården och hämta sin råvara. Jag blev sugen att laga en knäckig rabarberpaj att smaska på till helgfikat, så då var det bara att sno ihop en. Då jag lagar och bakar en del, så hade jag allt hemma så det gick fort att svänga ihop en paj. Så här gör du pajen:

4-5 stänger rabarber, i mindre bitar
potatismjöl
125 gram smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
2
dl havregryn
1½ dl mörkt muskovadosocker (funkar lika bra med vanligt strösocker)
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker


När jag tog den här bilden så insåg jag att det var för lite rabarber, så jag gick ut och hämtade två stänger till.

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och skölja dina rabarberstänger. Skär rabarbern i smala slantar, ca 3 mm tjocka. Lägg dem i en smord form och strössla lite potatismjöl över. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan och blanda ner de torra ingredienserna. Bred ut smörsmeten över dina rabarber och ställ in i ugnen ca 40 min. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Mmm, sommar i ett nötskal.

Knäckig rabarberpaj
Här serverad på en av IKEA’s nyheter för i år, assietten Sommar 2017.

Jag serverade knäckig rabarberpaj med chokladglass vilket var supergott! Men det går att variera med vanlig vaniljglass eller vaniljsås – garanterat supergott det också!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelNär sommaren kom till stan
Nästa artikelHemmagjord vaniljsås

Kommentera