Äppelcheesecake i portionsglas

-

Här kommer fredagens (eller lördagens?) efterrätt, nämligen äppelcheesecake i portionsglas. Lite förberedande av äpplena och man kan även vispa ihop Philadelphia-blandningen och förvara i kylen. Sen när det börjar närma sig efterrätt, så är det bara att montera ihop det hela.

Jag har hittat receptet inne hos Linneas skafferi, men jag har ändrat lite. Så här gjorde jag för två glas:

2 äpplen, gärna svenska nu när det är säsong
½ tsk malen ingefära
½ tsk vaniljpulver
½ tsk kanel

1 dl vispgrädde
100 g Philadelphiaost
Strösocker – smaka av så det blir lagom
Digestivekex, 1 per glas
Ev nötter om man tycker om det, annars kan man hoppa över

Börja med att skära äpplena i klyftor och kärna ur dem. Skär den i små bitar, ca fyra bitar per klyfta gjorde jag. Lägg ner äpplena i en kastrull och sätt medelvärme på spisen. Äpplena kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund men ta gärna någon matsked vatten i botten, så det inte bränns. Krydda äpplena och rör om. Koka äppelbitarna tills de är riktigt mjuka. Rör om med jämna mellanrum och ställ sedan kastrullen för att svalna.

Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner Philadelphiaost och lite socker. Vispa lite till, så krämen blir slät. Blir grädden för hård, så späd med lite mera grädde och blanda igen. När blandningen är klar, kan du förvara den i kylen tills det är dags för servering.

Äppelcheesecake i portionsglas

Vid servering i snygga glas (dessa låga glas med guldprickar på, har jag hittat på Lagerhaus för 25 kr/st), så krossa ett digestivekex per glas och bottna med detta. Ned med lite Philadelphiablandning och sedan äpplebitar. Toppa med lite hackade nötter eller mandel. Nu har du helgens efterrätt räddat med hjälp av en äppelcheesecake i portionsglas. Mums!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar